Nybörjare

Sockor på rundsticka

2016-11-03 12:22 #0 av: Iskall

Jag skulle vilja sticka sockar på rundsticka, har aldrig stickat sockar någon gång, så nu är min undran vart finner man lättaste mönstret för stickning för sockar på rundsticka för nybörjare? Gärna där det står exakt hur jag ska göra och ett lätt läst och lätt förståligt mönster.

Anmäl
2016-11-05 21:12 #1 av: Sagolikt

Hmm... Det finns massor av olika sätt att sticka strumpor på och det som en person tycker är lätt och logiskt behöver ju inte vara det för alla. Ler

Här hittar du en i mitt tycke pedagogisk beskrivning av hur man stickar raggsockor. Nu använder de ju strumpstickor och inte rundsticka. Egentligen är det inte knepigare än att det som de kallar sticka 1 och 2 hamnar på första halvan av rundstickan och deras sticka 3 och 4 hamnar på andra sidan (på andra sidan öglan du har dragit ut för att kunna sticka runt med magic loop).

Här är något liknande fast med rundsticka men med video också. Allt är på engelska.  Du kan hitta fler genom att ställa in sökmotorn på ravelry.com (gå med där om du inte redan gjort det!) på t ex free, socks, mid-calf (typ vadhöga strumpor, inte ankelsockor eller knähöga) och under pattern instructions klickar du i photo eller video tutorial. Om du skriver magic loop i sökrutan får du upp de mönster där det nämns i den beskrivning de lagt upp.

Lycka till med strumporna! Hör av dig om du fastnar och behöver någon att bolla med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.