Mönster

Lång kofta

2016-12-19 19:53 #0 av: Iskall

Söker efter ett mönster på en längre kofta, som gärna går nedför rumpan. Inte alltför komplicerad att göra, då jag inte klarar av så avancerade mönster beskrivningar. Någon som har nått tips?

Anmäl
2016-12-19 20:05 #1 av: VildaVittra

Väljer du ett mönster som man stickar uppifrån och ned, så kan du välja även en kort modell och bara fortsätta med mönstrets eventuella ökningar tills den är så lång som du vill ha den. 

Vad gillar du för stil? Det finns ju miljoner med mönster och det är lättare att tipsa om man har ett hum om vad du gillar. Glad

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-21 13:10 #2 av: Zachsian

På ravelry.com kan du hitta massor av mönster på koftor. Man måste göra ett konto men det går snabbt och det kostar inget att vara medlem. På ravelry och även på den sida jag kommer länka till nedan finns även koftan Polly. Det är den jag själv stickar på just nu. Fantastisk! Garnet Gotland från solkustens spinneriverkstad är även det helt magiskt. 

http://www.solkustens-spinnverkstad.com/webbutik/koftan-polly-lang/184.product

Anmäl
2016-12-26 18:57 #3 av: Iskall

#1 Ge mig gärna tips på någon snygg kofta som du tycker är snygg.

#2 Hur är ravelrys mönster, är dom lätt lästa?

Anmäl
2016-12-26 20:27 #4 av: VildaVittra

#2 Skulle jag välja något jag själv gillar skulle det bli något sånt här: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7687&cid=12 men i en roligare färg än den fisblå färgen. Visst, den har flätor, men flätor är faktiskt inte svåra att göra.

Köper du garnet från Drops så har de en support. Det finns också länkar till videos till mönstret om du klickar på den knappen. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-01-13 12:03 #5 av: Jennicas

Iskall, du måste bara gå med i Ravelry! Det finns otroligt många mönster som alla är olika för det är medlemmarna själva som lägger upp sina mönster men man hittar även tex Dropsmönster, ja allt möjligt. Det är helt nödvändigt att gå in och frossa.

Tack för tips om Solkustenkoftan, fin sida och fina garn, mycket "gotland". :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.